×
2330, DUNAHARASZTI
FŐ ÚT 270
+36 24 478 870
+36 24 536 126

Kiemelt ajánlat

Alaska Pollock loin - Prémium megoldás, hozzáadott víz nélkül

A fagyasztott halak piacán az utóbbi évek egyik jelentős újdonsága a halfilékből kivágott hátrész (loin) megjelenése. A loin, minek jelentése más helyeken karaj, a filének azt a legvastagabb, ízben legtisztább, garantáltan szálkamentes részét jelenti, ami a halak gerincoszlopa mentén helyezkedik el. Aki tehát ezt a terméket vásárolja, nem kell, hogy megvegye a filé farok és hasfal körüli részét, így egy igazán prémium minőséget kap. Ehhez természetesen az is kell, hogy idegen víz hozzáadása nélkül készült filét kínáljunk. Ezért az általunk forgalmazott Alaszka pollock loin igen szigorú követelmények szerint készül. Tilos foszfát, vagy bármilyen adalékanyag hozzáadása, mellyel a vizet lehetne megkötni a halhúson belül. További előnye még e terméknek, hogy viszonylag egységes méretre (80-140 gr) vágják, így kiválóan alkalmas grillezésre, vagy panírozásra. Alaska Pollock Loin

Afrikai harcsa

Magyar név: Afrikai harcsa
Angol név: North African catfish
Latin név: Clarias gariepnus (Buechell, 1822)
Maximális mért tömeg: 18,5 kg
Átlagos tömeg: 1-3 kg
Maximális mért hossz:   1,2 m
Átlagos hossz: 0,5-0,8 m
Környezet: Édesvízi környezet

Afrikai harcsa

Előfordulása:

Az afrikai harcsa elterjedési területe és eredeti élő területe az Afrikai kontinens volt, de Kis-Ázsiában is előfordult. Magyarországra 1986-ban érkezett az első afrikai harcsa ivadék szállítmány Dániából és Hollandiából.

Leírása:

Az afrikai harcsa teste megnyúlt hengeres az elülső részén felülről a farok részén oldalról összenyomott. Nagy feje erősen lapított hátrafelé szélesedik, szemei kicsik. A háta és az oldala vagy szürkés márványozott vagy sötétszürke esetleg fekete. A hasa piszkosfehér, uszonyainak színe szürkés. Az afrikai harcsa a hátúszója alapján jól megkülönböztethető a hazai szürkeharcsától. A hosszú hátvonalon végighúzódó egybefüggő hátúszója miatt hasonlít a hazai vizekből is ismert menyhalhoz, viszont a menyhal hátúszója két részre van osztva, míg az afrikai harcsáé nincs.

Biológiája:

Az afrikai harcsa elsősorban azokat az élővizeket szereti, ahol a víz hőmérséklete tartósan nem csökken 18 oC alá. Általános előfordulási területe lehetnek folyók, tavak és egyéb lassú vizek. Viselkedése és táplálkozási szokásai hasonlítanak a szürke harcsáéhoz. Az afrikai harcsa, ragadozó hal és elsősorban vízi élőlényekkel, halakkal, rákokkal, csigákkal, kisebb vízi emlősökkel táplálkozik, de ínségesebb időkben mindenevővé válik.

Kereskedelmi formája: Előhűtött, nyers egészhal, filé, szelet gyorsfagyasztott, filé, szelet.

Konyhatechnológia: Sütve sütőben, serpenyőben sütve, grillezve, roston sütve, párolva, gőzölve, főzve.

Íz megállapítás:

Húsa zaftos, ízletes, szálka nélküli, nyersen vörös, megsütve, főzve fehér. Minden féle fűszerezést elvisel, a magyaros ízesítés jó fekszik neki.

Érdekesség:

Mivel az afrikai harcsa nagyon alkalmazkodó képes és igénytelen, illetve az, hogy a táplálékforrása eléggé széleskörű, ezért aránylag alacsony költségvonzattal nevelhető, és tenyészthető. Jelentős és gazdaságilag is fontos haszonhallá vált, ezért a halgazdaságok aránylag jobb áron tudják értékesíteni, mint a szürkeharcsát. Kizárólag haltenyésztő farmokon tartható és tenyészthető ma Magyarországon mivel temperált hőmérsékletű vízre van szüksége, amit csak a hőforrások közelébe telepített halgazdaságok mesterséges tavaiban kaphat meg. Vadvízi tartása a hidegvíz tűrő képessége miatt jelentős nehézségekbe ütközik, mert 14 fokos vízben már elpusztul.

Fry ,n’ Dip

Egyedülálló, U-alakú burgonyaszeletek egész burgonyából a McCain-től.

Tökéletes burgonya-ízélmény mártogatáshoz és köretként – egy szemreveló különlegesség ínyenceknek.

Extravagáns megjelenésű ropogós burgonya.

Fry N dip
Az igényeknek megfelelő új forma jellemzői:

  • Puha belső burgonya szerkezet → egyedülálló íz
  • Eltartási idő → sütés után 10 percig ropogós és meleg marad
  • Ropogós szeletek
  • Eredeti forma → egyértelmű megkülönböztetés
Sütési javaslat:

Melegítse fel a sütőolajat 175 C° -ra.

Süssön fél kosárnyi Fry ,n’ Dip-et körülbelül 3 percig.

Spicy Wedges

Fűszeres héjas burgonyacikk a McCain-től

A kíváló minőségű fűszerpalást nem csak egyedülálló ízélményről, hanem hosszan tartó ropogósságról is gondoskodik.

Spicy Wedges

Sütési javaslat:

Olajsütőben:

Melegítse fel a sütőolajat 175 C° -ra.

Süssön fél kosárnyi Fűszeres gerezdet körülbelül 3-4 percig.

Sütőben:

Melegítse elő a sütőt 220 C° -ra.

Egy rétegben szórja a terméket a tepsibe és süsse 15-20 percig